Saftig solroskaka

Serverar: 4-10 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • Glasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/4 dl rostade osaltade solrosfrön
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk saft av pressad apelsin
  • Ugn
  • 175 grader
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt det avsvalnade matfettet. Blanda mjöl med bakpulver och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Häll under tiden ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Låt det sjuda på svag värme under omrörning. Detta får inte koka
    3. Ta ut kakan och bred på glasyren Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 15 minuter eller till kakan fått fin färg. Låt svalna i formen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben