Solroskakor

Serverar: 60 portioner

Jättegoda och lättbakade kakor med vetekli, hackad choklad och solrosfrön.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli eller kruskakli
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g grovhackad blockchoklad
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda rumsvarmt margarin, socker, farinsocker, ägg och vaniljsocker i en bunke.
    2. Blanda mjöl, vetekli och bakpulver och tillsätt därefter detta och blockchokladen till margarinblandningen.
    3. Rulla till bollar, ca 1-1,5 msk. Tryck ner bollen i solrosfrön och lägg bollen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Tryckt till som en hamburgare. Kakorna flyter ut.
    4. Grädda i 190 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    12-14

    Kommentarer (3)

    emaxen 15 september 2008

    Dessa kakor verkar väldigt goda så dem måste jag provbaka snarast.

    emaxen 18 september 2008

    Har nu bakat dessa "soliga kakor" blev väldigt goda, rekomenderar dem till alla andra

    emaxen 5 februari 2013

    Längtar efter solen så det blev solroskakbak idag i snö o regn basket ute. Tack för ett lyckat o gott recept igen. Kramar från emaxen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben