Solroskaka med äpple

Serverar: 10-12 portioner

Knapriga solrosfrön och kesella vanilj i smeten ger sockerkakan med äpple ett saftigt lyft...prova att ha lite kanel i smeten...

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 250 g kesella vanilj
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa smör och socker poröst.
    3. Rör ner ett ägg i taget.
    4. Tillsätt kesella.
    5. Blanda mjöl, bakpulver och 1 dl solrosfrön. Rör ner det i smeten.
    6. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 ½ liter.
    7. Fördela smeten i formen.
    8. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem till hälften i smeten.
    9. Strö över resterande solrosfrön.
    10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben