Solroskakor

Serverar: 45 portioner

Goda, lite sega kakor med solroskärnor! Ungefär som bondkakor fast jag bytte ut mandeln mot solroskärnor.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 75 g osaltade solroskärnor
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 5 dl mjöl
  • Instruktioner

    Rör smör, socker och sirap poröst. Hacka solroskärnorna lätt och blanda ner. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg in degen i kylen med plastfolie ca 30 minuter. Gör runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en mjölad gaffel och grädda i ugn i 175 grader ca 5-7 minuter, eller tills de har fått lite färg.

    Liknande recept

    45 min
    12-14

    Kommentarer (1)

    Bodil56 5 augusti 2008

    Bakade dem i dag på jobb. Mycket goda kakor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben