Spröda solroskakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Goda nyttiga.

Ingredienser

  • 175 gr margarin
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 dl grovhackade nötkärnor
  • 1 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl grahamsmjöl, 90 g
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 50 gr mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör margarin och farinsocker poröst. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna rör om.
    3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det arbeta samman till en deg.
    4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar.
    5. Lädd dem på en smord bakpappersklädd plåt platta till kakorna.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen 10 -12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben