Spröda solroskakor
Serverar:
30 portioner
Tid:
30 minuter
Goda nyttiga.
Ingredienser
175 gr margarin
1 ½ dl farinsocker
1 dl grovhackade nötkärnor
1 dl solroskärnor, gärna rostade
1 tsk bakpulver
1 ½ dl grahamsmjöl, 90 g
2 dl vetemjöl, 120 g
50 gr mörk choklad, hackad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Rör margarin och farinsocker poröst. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna rör om.
Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det arbeta samman till en deg.
Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar.
Lädd dem på en smord bakpappersklädd plåt platta till kakorna.
Grädda kakorna mitt i ugnen 10 -12 min.
Liknande recept
Spröda vaniljkakor
4
25
4
Spröda siraps- och chokladsnitt
2
1
Spröda citrondrömmar
5
20 min
50
4
Solroskakor
3.3
60
3
Solroskakor
5
45
1
Spröda ostkex med rödlökskompott
4
Spröda saffransdrömmar
Spröda potatisvåfflor med kyckling
4
4
1
Spröda Smålandskringlor
30
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!