Saftig tigerkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Lite annorlunda smak med apelsin och choklad.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 ¼ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Bruna smeten
  • 1 rågad msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ljusa smeten
  • Rivet skal från en apelsin och 1 msk apelsinmarmelad
  • eller 1 msk apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker poröst, häll i de tre äggen, ett i taget. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Dela smeten i två delar en lite mindre att smaksätta med kakao och vaniljsocker, och den större delen smaksätts med apelsinskal och apelsinmarmelad eller apelsinsaft. Varva smeten börja och sluta med den ljusa smeten. Rör med en gaffel så att den blir marmorerad.
    2. Grädda i en bröad form ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben