Saftiga äppelrutor

Tid: 50 minuter

En lättbakad äppelkaka med mandel som bakas i långpanna. Uppskattades av hela familjen här hemma, mycket god!

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör eller margarin
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 finriven bittermandel
  • Fyllning
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 3 tsk socker
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30x40 cm.
    3. Smält matfettet i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna något. Rör sedan ner socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massa slät. Bre ut smeten jämnt i formen.
    4. Skär äpplena i tunna klyftor (tjockskaliga äpplen bör skalas). Lägg ner klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel, och skaka samman allt lätt. Tryck ner klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben