Saftiga havre- och lingonbullar

Serverar: 15 portioner

Det doftar helt ljuvligt i köket när dessa bullar är i ugnen. Väldigt saftiga och goda! Glutenfria.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk Fibrex
  • 3 dl havregryn, Semper ren havre
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 10 dl fin glutenfri mjölmix
  • Topping
  • Havregryn, Semper ren havre
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Lägg i Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman degen i en degblandare ca 5 minuter. Låt degen jäsa under plastfolie i ca 30 minuter.
    2. Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp ut degen. Dela i 15 bitar och forma till bullar och lägg i aluminium- eller briocheformar. Eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben