Serverar: 20-24 portioner
Försvinnande goda morotsbröt i viktväktarstil. Perfekta till frukost, mellanmål eller varför inte till utflykten!
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso (mini)
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
Ca 15 dl vetemjöl special (går bra med vanligt vetemjöl)
Instruktioner
- Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i allför mycket vetemjöl.
- Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
- Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag.
Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar.
- Lägg dem tätt på plåt med bakplåtspapper och jäs i ca 20 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
- Går bra att frysa in. För att få den nybakta känslan brukar jag värma dem i ugn (50-75˚) ett par minuter innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Olivkaka
Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...