Saftiga morotsbröd

Serverar: 20-24 portioner

Försvinnande goda morotsbröt i viktväktarstil. Perfekta till frukost, mellanmål eller varför inte till utflykten!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g keso (mini)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 15 dl vetemjöl special (går bra med vanligt vetemjöl)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i allför mycket vetemjöl.
    2. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
    3. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag. Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar.
    4. Lägg dem tätt på plåt med bakplåtspapper och jäs i ca 20 minuter.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
    6. Går bra att frysa in. För att få den nybakta känslan brukar jag värma dem i ugn (50-75˚) ett par minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben