Saftiga tekakor

Serverar: 12 portioner

Lätta att baka och går mycket bra att frysa. Jag gräddar dem i varmluft, men det går bra i vanlig ugn också men då kanske man får höja temperaturen till 225 grader.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 50 g jäst
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken med havregrynen, låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt. Låt jäsa 30 min.
    2. Baka sedan ut till 12 runda bullar som plattas ut till cirka 10 cm i diameter. Jäs kakorna i cirka 30 min, nagga med en gaffel och grädda cirka 8 min i 200 grader (varmluftsugn).

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    mep 6 maj 2009

    Jättegoda thekakor. Tack för receptet.

    solstar65 17 maj 2009

    jättegoda och mäktiga kakor har man inte dinkel kan man bara ta endast vetemjöl blev lika bra det

    corillo 25 maj 2009

    Goda och saftiga. Tog slut direkt. Nästa gång blir det dubbel sats!

    pepsimax 6 september 2011

    Hejsan. Nybörjare på att baka. Jag undrar om det är vanlig eller torr jäst och när ska den blandas in?

    LenaBE1 11 maj 2013

    Fantastiskt goda tekakor! Jag gjorde en dubbel sats direkt och det ångrar jag inte. Jag dubblade allt i receptet utom jästen, för att kompensera den mindre mängden jäst så lät jag degen jäsa drygt 1 timme istället. De här kommer jag att baka många gånger i framtiden. Tack för ett jättegott recept! :)

    LenaBE1 16 maj 2013

    Jag har bakat dessa goda tekakor igen, denna gång gjorde jag en dubbel sats lika som förra gången, och så gjorde jag en till dubbel sats där jag bytte ut dinkelmjölet mot lantbrödsmjöl (eftersom dinkelmjölet tog slut) det gick bra det med. Den andra dubbelsatsen bakade jag ut i långpannan och skar i bitar sen den kallnat. Gräddade brödet i 200 grader i ca 30-40 minuter, jag är lite osäker på tiden eftersom jag inte ställde någon timer utan gick efter utseendet på brödet. Ville berätta detta om fler än jag vill förenkla receptet ibland, framför allt på sommaren kan det vara bra då det inte är så roligt att vara inne och baka alla gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben