Saftigt brytbröd med linfrön

Dessa bullar kan man också rulla ut och låta jäsa i kylskåpet till dagen efter och grädda på en gång morgonen efter och får varma färska bullar till frukost. Blir 12 bullar.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl vetekli
  • 1/2 dl linfrön
  • 0,7 liter vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke. Tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar. Placera dem på en plåt med cirka 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
    4. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben