Saftigt grovbröd med lingon

Serverar: 1 portioner

Ett lite mörkare bröd som blir extra saftigt med lingon i smeten.

Ingredienser

  • 4 dl filmjölk
  • 3/4 dl lingonsylt
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda filmjölk, lingonsylt och sirap i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan med filmjölksblandningen.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och fyll formen med smet. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben