Sagolik moussetårta - utan nötter
Hittade receptet bland mina samlingar och skall göra tårtan till påsk. Den skall egentligen innehålla ½ dl finhackade pecanötter, men dem har jag plockat bort. Tar inlagda persikor så här års, ( eller kanske aprikoser). Innehåller ej ägg.Obs går EJ ATT FRYSA! Då rinner vätskan ut.
Ingredienser
3 dl smulade grahamsdigestivekex
3 msk smält smör eller margarin
3 msk honung
1 dl persiko- eller apelsinjuice
4 gelantinblad
3 stora skalade persikor, helst färska
½ dl farinsocker
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk äkta vaniljsocker
2 dl vaniljyoghurt
2 dl keso
Instruktioner
- Blanda kexsmulorna med matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Koka upp persiko- eller apelsinjuicen och blanda ner gelantinet. Låt svalna. Skiva persikorna , koka upp dem tillsammans med farinsockret och citronsaften. Låt sjuda i ca 5 min eller tills persikorna mjuknat.
- Rör ner vaniljsockret. Spara hälften av persikorna. Finfördela resten av persikorna i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt, keso och gelantinblandningen.
- Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade, avsvalnade persikorna på tårtbotten. Häll över smeten och kyl i 3 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Går ej att frysa - blir alldeles fel i konsistensen då och håller ej ihop.