Sagolik moussetårta - utan nötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade receptet bland mina samlingar och skall göra tårtan till påsk. Den skall egentligen innehålla ½ dl finhackade pecanötter, men dem har jag plockat bort. Tar inlagda persikor så här års, ( eller kanske aprikoser). Innehåller ej ägg.Obs går EJ ATT FRYSA! Då rinner vätskan ut.

Ingredienser

  • 3 dl smulade grahamsdigestivekex
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 3 msk honung
  • 1 dl persiko- eller apelsinjuice
  • 4 gelantinblad
  • 3 stora skalade persikor, helst färska
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl keso
  • Instruktioner

    1. Blanda kexsmulorna med matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
    2. Koka upp persiko- eller apelsinjuicen och blanda ner gelantinet. Låt svalna. Skiva persikorna , koka upp dem tillsammans med farinsockret och citronsaften. Låt sjuda i ca 5 min eller tills persikorna mjuknat.
    3. Rör ner vaniljsockret. Spara hälften av persikorna. Finfördela resten av persikorna i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt, keso och gelantinblandningen.
    4. Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade, avsvalnade persikorna på tårtbotten. Häll över smeten och kyl i 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kerstinlisbeth 28 februari 2010

    Går ej att frysa - blir alldeles fel i konsistensen då och håller ej ihop.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben