SaigonNem - Vietnamesiska vårrullar

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 g mager fläskfärs
  • 100 g krabba eller crabsticka
  • 100g räkor
  • 200 g färska böngroddar
  • 150 g finhackad lök
  • 12 torkade shiitakesvampar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3-4 krm salt
  • 40 rispapper (risgaletter)
  • 1 äggvita
  • 2 msk fisksås Nuoc cham
  • olja till fritering
  • Sås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad chili
  • lite socker
  • rivet skal +saften av 1/2 lime
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg svampen i blöt i hett vatten ca 30 minuter, koka risnudlarna i vatten ca 30 minuter och låt dem rinna av. Finhacka sedan svampen, glasnudlarna, böngroddar och löken. Blanda fläskfärs, krabba , räkor , böngroddar, lök, glasnudlar, svamp, ägg, kryddor och fisksåsen. Blötlägg rispappren så att de blir mjuka och lätta att rulla till dolmar. Lägg på en matsked av fyllningen (ca 20 g) på varje papper, vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ihop kanterna med äggvitan. Hetta upp oljan till ca 180 gr, och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Lägg dem på ett papper. Blanda samman ingredienserna till såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jos1e 26 juni 2008

    Var i VIetnam för ett tag sen och åt en mycket god sås. Tror den heter "nuoc cham" eller något. Är detta den måntro?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben