Kryddiga vietnamesiska vårrullar

Serverar: 4 portioner

Använd den som förrätt, huvudrätt eller lunch.

Ingredienser

  • 20 g torkad trumpetsvamp (100 g blötlagd)
  • 250 g tunna risnudlar
  • Vatten
  • 200 g fläskfärs
  • 50 g finklippt gräslök
  • 100 g böngroddar i korta bitar
  • 2-3 st skalade, rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar el svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Tabasco efter behag
  • 1-2 klyftor finhackad vitlök
  • Rispapper till ca 20 små vårrullar
  • Matättika att pensla med
  • 3 msk 12 %-ig ättiksprit
  • 5 msk vatten
  • olja att steka i
  • Sås
  • Resten av matättikan
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 msk thai fisksås
  • 1/2 msk finskuren röd och/eller grön chilifrukt
  • Instruktioner

    1. Lägg såväl svamp som risnudlar i blöt efter förpackningens instruktion. Blanda färs, gräslök, groddar, morotsriv, avrunna nudlar och svampar samt ägg, salt, peppar och vitlök till en smet. Låt vila svalt en timma.
    2. Pensla kanten på små rispapper med en blandning av ättika och vatten. Lägg en klick fyllningssmet på varje rispapper och vik ihop till lite lösa kuddar. Vändstek i 1 cm olja i medelvarm stekpanna till fin färg, börja med skarvsidan neråt. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Servera de små paketen varma med ljum eller kall sötsur sås sjuden av ättiksvatten, socker och färdig thaisås. Blanda i chilihack. Doppa varma vårrullar i såsen - med pinnar om du kan!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben