Kryddiga vietnamesiska vårrullar
Använd den som förrätt, huvudrätt eller lunch.
Ingredienser
20 g torkad trumpetsvamp (100 g blötlagd)
250 g tunna risnudlar
Vatten
200 g fläskfärs
50 g finklippt gräslök
100 g böngroddar i korta bitar
2-3 st skalade, rivna morötter
3 ägg
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar el svartpeppar
Cayennepeppar
Tabasco efter behag
1-2 klyftor finhackad vitlök
Rispapper till ca 20 små vårrullar
Matättika att pensla med
3 msk 12 %-ig ättiksprit
5 msk vatten
olja att steka i
Sås
Resten av matättikan
1 msk strösocker
1-2 msk thai fisksås
1/2 msk finskuren röd och/eller grön chilifrukt
Instruktioner
- Lägg såväl svamp som risnudlar i blöt efter förpackningens instruktion.
Blanda färs, gräslök, groddar, morotsriv, avrunna nudlar och svampar samt ägg, salt, peppar och vitlök till en smet.
Låt vila svalt en timma.
- Pensla kanten på små rispapper med en blandning av ättika och vatten. Lägg en klick fyllningssmet på varje rispapper och vik ihop till lite lösa kuddar. Vändstek i 1 cm olja i medelvarm stekpanna till fin färg, börja med skarvsidan neråt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera de små paketen varma med ljum eller kall sötsur sås sjuden av ättiksvatten, socker och färdig thaisås. Blanda i chilihack. Doppa varma vårrullar i såsen - med pinnar om du kan!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Matklubben Blogg 2007-09-18
Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...