Sajsas lax och skaldjurspaj.

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är ett bra recept till Buffén, givetvis går den utmärkt som huvudrätt

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • Ca 0,75 dl vatten
  • Fyllning
  • 100 g räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • 3 msk finklippt dill
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 75 g röd rom
  • (1 tsk curry)
  • 2 dl ost
  • Ganering
  • Rödlök
  • Gravad lax
  • Räkor
  • Kräftor
  • Coctailtomat
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop pajdegen och ställ i kylen 30 minuter.
    2. Gör undertiden fyllningen till pajen: Häll av all lake ifrån räkorna och kräftorna. Hacka rödlöken. Rör ner allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar, eventuellt curry.
    3. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
    4. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
    5. Häll i fyllningen och strö på osten.
    6. Gratinera i ugnen på 175 graders värme ca 30 minuter, eller tills pajen blivit fast och fått lite färg.
    7. ( Pajen kommer inte att vara helt fast, utan blir bättre ifall den får stå och dra till sig några timmar innan servering).
    8. Ganera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Siga 21 september 2009

    Hej! Din paj ser mycket färggrann o god ut, ska testa den nästa gång jag gör paj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben