Salami- och ostpasta

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är kryddad med både salawmi och gorgonzola. Den är dessutom lättlagad.

Ingredienser

  • 150 g salami
  • 150 g gorgonzolaost
  • 250 g tagliatelle
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk salsa eller hemmagjord salsa
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk olja till formen
  • Instruktioner

    1. Koka pastan nätt och jämnt färdig. Se anvisningarna på förpackningen.
    2. Skala och skiva löken fint. Skölj, kärna ur och ta bort sidoväggarna i paprikan och strimla den fint. Skölj och skär squashen i stavar. Strimla korven. Tärna osten.
    3. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna och fräs löken glansig. Tillsätt paprika, squash och pressad vitlök. Låt det fräsa ihop under några minuter.
    4. Tillsätt salsan och låt det puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda den nykokta pastan med salami och ost. Smörj en ugnsfast form med olja. Lägg blandningen i formen och häll över salsasåsen. Täck med lock eller folie.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben