Salami- och fetaostmuffins

Serverar: 12 portioner

För den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 40 g skivad pepparsalami
  • ½ ask cocktailtomater (à 250 g)
  • 2 dl grahamsmjöl (120 g)
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.
    3. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.
    4. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    camillaolen 23 oktober 2008

    Jättegoda muffins !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben