Salami- och ostfylld fläskfilé

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Mmm...

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 mozzarellaostar á 125 g
  • 100 - 150 g salami i tunna skivor
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk chilisås
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra filéerna. Bryn dem i lite matfett och skär djupa snitt med ca 1 cm mellanrum. Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostskiva något och lägg på en salamiskiva. Lägg på finhackad basilika. Vik salamin på mitten och stick ner i skåran i köttet så att den stängda sidan blir uppåt. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa samman grädde och chilisås och häll det i formen. Gratinera i urnens mitt i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 25 februari 2012

    Mycket gott! Just denna rätten hade min svägerska på buffèn i går kväll. Kul att jag hittade receptet här!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben