Salami- och ostfylld fläskfilé

Serverar: 8-10 portioner

Gott, mycket gott.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer (ca 1 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 mozzarellaostar á 125 g
  • 100-150 g salami i tunna skivor
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filéerna och salta och peppra dem. Bryn filéerna i lite matfett i en het stekpanna, efterstek ett tag.
    2. Skär djupa snitt i filéerna, typ skivor men ej igenom, med ca 1 cm mellanrum.
    3. Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostkiva något och lägg på en salamiskiva. Vik salamin på mitten och stick ner i skåran i köttet så att den stängda sidan blir uppåt. Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost.
    4. Lägg på finhackad basilika. Kan uteslutas.
    5. Lägg köttet i en ugnssäker form.
    6. Vispa samman grädde och chilisås och häll det i formen.
    7. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben