Salamilasagne med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En annorlunda och väldigt god lasagne.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk parmesanost, gärna nyriven
  • Smör till formen
  • Ostsås
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Salamiröra
  • 200 g squash
  • 200 g färska champinjoner
  • 200 g salami, gärna vitlöks
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 1/2 dl finklippta soltorkade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Sås: Hetta upp smöret i en kastrull, strö över mjöl och späd med mjölken under vispning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna. Tillsätt ost och blanda väl.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skär squash, svamp och salami i små bitar. Hetta upp smör/olja i en panna och fräs upp squash, svamp och soltorkade tomater under omrörning. Håll i mjölk och sambal oelek. Låt puttra på svag vämre några minuter tills tomaterna mjuknar. Rör ner salamin.
    4. Smörj en ugnssäker form. Häll lite ostsås i formen, lägg på lasagneplattor och sedan salamiröra. Fortsätt att varva sås, plattor och röra, avsluta med ostsås. Strö över ost och parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt lasagnen "sätta sig" ca 10 minuter innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben