Salamilindad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag använde dom färdigskurna, djupfrysta laxfiléerna

Ingredienser

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 80 g italiensk salami, gärna vitlökssalami
  • 1 knippe sparris
  • 1 delad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar. Linda salamiskivor runt laxbitarna. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben