Sallad med parmaskinka och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ät som lunch eller lätt middag. Väldigt god! Måste provas

Ingredienser

  • 1 stort salladshuvud, gärna av en krispig sort
  • 2 buffelmozzarellaostar
  • 100-150 g parmaskinka eller prosciutto
  • 2-3 nektariner eller persikor
  • 2-3 färska fikon och/eller en bit melon av valfri sort
  • 3-4 msk olivolja
  • saften av ½ citron
  • ev. myntablad till garnering
  • 1-2 krm svartpeppar, gärna från kvarn
  • Instruktioner

    1. Skölj salladen och torka den väl, i salladsslunga eller handduk. Riv sönder bladen och lägg dem i en vid skål eller på ett fat.
    2. Fördela bitar av ost och skinka i salladen, tillsammans med klyftor av frukt.
    3. Ringla över olja, pressa över citronsaft, strö på myntablad och svartpeppar. Salt behövs knappast, eftersom skinkan ger sälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben