Sallad med räkor och oliver

Serverar: 4 portioner

En härlig förrätt med som toppas med bacon.

Ingredienser

  • ½ kg räkor
  • 1 liten burk oliver (helst anjovisfyllda)
  • 1 stor nypa färsk dragon
  • Salladsdressing
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dragon
  • Ev italiensk salladskrydda
  • Garnering
  • 1 salladshuvud
  • 140 g bacon
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna och lägg dem i en skål tillsammans med halverade oliver. Strö över en stor nypa dragon.
    2. Blanda ingredienserna till dressingen och slå den över räkorna. Låt rätten stå att dra en stund i kylen.
    3. Lägg vid serveringen upp räksalladen på ett serveringsfat och garnera med fina salladsblad, knaperstekta baconskivor (som har fått rinna av på hushållspapper) och fina dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben