Sallad med valnötssås

Serverar: 4 portioner

Såsen var så god att nästa gång gör jag dubbelsats. Jag hittade enokisvamp i en liten asiatisk butik men allehanda utländska ingredienser. Men det går lika bra med kantareller eller champinjoner.

Ingredienser

  • 0,5-1 huvud isbergssallat
  • 1 förp ruccola
  • 1 gurka
  • 100-150 g enokisvamp
  • 1 ask röda och/eller gula cocktailtomater
  • Persilja
  • Valnötssås
  • 40 g persilja
  • 30-40 g valnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • 1,25 dl olja
  • Ca 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och strimla salladen. Skölj och skär gurkan i stavar eller tärningar. Skölj tomaterna. Blanda grönsakerna. Garnera med persilja.
    2. Valnötsåsen: Hacka eller mixa persiljan och valnötterna. Tillsätt vitlök, vinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis och blanda till sist i vattnet. Tunna ev med mer vatten om såsen är för tjock.
    3. Servera valnötssåsen till salladen.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben