Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis

Serverar: 4 portioner

Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till den varmrökta fisken.

Ingredienser

  • 500 g rensad varmrökt fisk, t ex makrill
  • 8 potatisar, 800 g
  • ¼ vattenmelon, ca 600 g
  • ½ gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1 ekbladssalladshuvud
  • Picklad fänkål
  • 1 fänkålsstånd, ca 200 g
  • 2 msk ättikssprit, 12%
  • 4 msk socker
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • Dillolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Eventuellt bröd
  • Instruktioner

    1. Fänkål: Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 minuter.
    2. Koka potatisen mjuk och låt den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.
    3. Kärna ur och tärna vattenmelonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.
    4. Lägg upp alla ingredienser i olika skålar så får var och en göra sin egen sallad. Toppa med olivolja, flingsalt, nymald svartpeppar. Servera eventuellt bröd till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben