Sallad på vaxbönor, bacon och solrosfrön

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Nyskördade bönor blandas med bacon och solrosfrön till en härlig sallad.

Ingredienser

  • 200 g brytbönor
  • 200 g vaxbönor
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • 75 g knaperstekt bacon i bitar
  • Dressing
  • ½ msk dijongsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bönorna i lättsaltat vatten 4-6 minuter. Häll av vattnet.
    2. Blanda dressingen och häll över bönorna.
    3. Tillsätt gräslök, solrosfrön och bacon. Blanda och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grannes 23 augusti 2009

    Gott. Jag hade även i bitar av en kokt kålrot.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben