Vacker sallad med kryddiga mandlar och granatäppelkärnor. Salladsbladen kan sköljas, torkas och förvaras i en plastpåse med luft i kylen. Mandeln kan rostas i förväg, dressingen kan också förberedas. Vänd bara samman salladen i sista stund.
Ingredienser
70 g blandad sallad
2 apelsiner
1 dl sötmandel
1 tsk fänkålsfrön
½ tsk chiliflingor
2 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 granatäpple
Instruktioner
- Skölj salladen och kör i salladsslunga eller torka av på handduk. Riv i bitar. Skala och skär apelsinerna i bitar, skär ev bort hinnorna.
- Hacka mandeln grovt, rosta i torr stekpanna på svag värme med fänkålsfrön och chiliflingor.
- Rör samman balsamvinäger och olivolja. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Vänd ihop sallad, apelsin och granatäppelkärnor strax före serveringen.
- Strö över den rostade mandeln och ringla över dressingen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mumsigt! Ganska söt sallad men mycket god. Jag lade till lite sirap när jag rostade nötterna så att de blev lite kanderade nästan. Känns lite juligt på nåt sätt.