Salladsentré med hallon

Serverar: 4 portioner

Den här härliga salladen innehåller en mängd läckra ingredienser. Med ett gott fullkornsbröd till blir det en komplett, lätt måltid med många näringsämnen.

Ingredienser

  • 50 g färska hallon, eller frysta
  • 200 g sockerärter
  • Salt
  • 1 liten rödlök
  • 150 g vattenkrasse
  • 1 salladshuvud
  • 2 msk hasselnötsolja
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • Svartpeppar
  • 10 hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Tina eventuellt frysta hallon. Skölj och ansa sockerärterna och koka dem två minuter i lätt saltat vatten. Kyl snabbt av sockerärterna genom att spola av dem under kallt vatten. Låt rinna av.
    2. Skala och tärna löken fint. Skölj vattenkrassen och riv den i munsbitar. Skölj och torka av salladen och skär den i 2 cm breda strimlor.
    3. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar och portionera upp vattenkrasse och sockerärter ovanpå. Strö över hackad lök och hallon.
    4. Vispa ihop olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Droppa vinägretten över salladen. Skär hasselnötter i fina skivor och strö dem över salladen. Servera gärna med ett gott fullkornsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben