Den här härliga salladen innehåller en mängd läckra ingredienser. Med ett gott fullkornsbröd till blir det en komplett, lätt måltid med många näringsämnen.
Ingredienser
50 g färska hallon, eller frysta
200 g sockerärter
Salt
1 liten rödlök
150 g vattenkrasse
1 salladshuvud
2 msk hasselnötsolja
1½ msk vitvinsvinäger
Svartpeppar
10 hasselnötter
Instruktioner
Tina eventuellt frysta hallon. Skölj och ansa sockerärterna och koka dem två minuter i lätt saltat vatten. Kyl snabbt av sockerärterna genom att spola av dem under kallt vatten. Låt rinna av.
Skala och tärna löken fint. Skölj vattenkrassen och riv den i munsbitar. Skölj och torka av salladen och skär den i 2 cm breda strimlor.
Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar och portionera upp vattenkrasse och sockerärter ovanpå. Strö över hackad lök och hallon.
Vispa ihop olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Droppa vinägretten över salladen. Skär hasselnötter i fina skivor och strö dem över salladen. Servera gärna med ett gott fullkornsbröd.