Salsa alla boscaiola

Serverar: 3-4 portioner

Betyder "Skogssås" och kommer från Bo Hagströms kokbok.

Ingredienser

  • 400 g skogssvamp, tex karljohan eller kantareller
  • 3 msk extra jungfruolja
  • 120 g pancetta eller rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 msk kokt vatten
  • 40 g urkärnade svarta oliver
  • ½ dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs fläsket skuret i små tärningar tillsammans med finhackad lök och svamp. Tillsätt tomaterna, delade i halvor, när löken börjar mjukna. Späd med kokvatten. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt tunt skivade oliver och persilja. Rör om så att smakerna blandas. Servera med t ex penne rigate, fusilli eller farfalle.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben