Salsa från Nevada

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En vän till mig från Reno i Nevada, gav mig detta recept. Den blir fantastiskt mycket bättre än de färdiga du kan köpa i affären. Dessutom innehåller de köpta mycket sällan koriander, vilket min vän hävdar är mycket viktigt för att göra en genuin Tex-Mex salsa. Om du ska ha fest för många går receptet utmärkt att skala upp.

Ingredienser

  • 1 brk krossade tomater á 400 g
  • 2-3 sallads lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ msk socker
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk tabasco
  • Instruktioner

    Hacka salladslöken och koriandern. Krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av din kockniv och hacka dem fint. Blanda alla ingredienserna i en glasburk med lock. Skruva åt locket och ställ burken i kylskåpet till nästa dag. Smaka av med mera salt och tabasco om det behövs. Det går givetvis att servera salsan med en gång men den blir väldigt mycket bättre dagen efter när smakerna fått chans att gifta sig med varandra. Hetare variant: Kärna ur och finhacka en eller två färska gröna chilis och tillsätt tillsammans med övriga ingredienser. Fruktigare variant: Kiwi eller nektariner fungerar bra att skära i mindre bitar och blanda i.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben