Salsa verde

Denna delikata, gröna sås blir tjockflytande med hjälp av bröd som har fått dra i mjölk. Det ger en kraftig och hälsosam sås.

Ingredienser

  • 2 skivor fullkornsbröd
  • ½ dl mellanmjölk
  • 1 knippa basilika
  • ½ knippa persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk vitvinsvinäger eller färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Ta bort kanterna på brödet. Lägg brödet i en skål. Häll över mjölken och ställ åt sidan.
    2. Ta av basilikans och persiljans blad från stjälkarna. Lägg bladen i en matberedare. Tillsätt senap och vitlöksklyftor. Mixa i matberedaren till en jämn smet. Tillsätt vinägern och mixa tills allt är väl blandat.
    3. Tillsätt brödet och fortsatt mixa till en jämn konsistens.
    4. Servera salsa verde med kyckling eller annat kött, på buffé eller till en kraftig fisk, till exempel lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben