Salsa Verde

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Favorit från Italien. Gott till skaldjur, fisk och grönsaker från grillen.

Ingredienser

  • 6 sardellfiléer
  • 1¼ dl extra jungfruolja
  • 3 msk kapris
  • 14 g grov färsk persilja
  • 14 g grov färsk mynta
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • Saften av en 1½ citron
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj kaprisen och låt dem rinna av. Pressa vitlöks-klyftan. Lägg sedan alla ingredienser i en matberedare och mixa kort tills du får en grovhackad, tjock sås.
    2. Vill man ha en jämnare sås, kan man mixa en längre stund. Häll såsen i en liten skål och täck med ett tunt lager olivolja. Såsen går att förvara i kylskåpet i upp till en vecka eller i frysen i upp till två månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben