Salsiccia korvsmet

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gör dina egna salsiccia köttbullar och servera till pasta. Per mobergs recept!

Ingredienser

  • 800 g rimmad fläsk eller rimmat bogfläsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 500 g champinjoner
  • 4 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bandpasta
  • 100 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. 1. Grovmal köttet.
    2. 2. Pressa vitlöken, blanda runt och tillsätt 2 dl av vinet på lägsta hastighet ca: 5 min.
    3. 3. Forma sedan smeten som "köttbullar" och bryn i gyllene i smör.
    4. 4. Dela sedan champinjonerna i fyra delar och bryn lätt i pannan.
    5. 5. Häll resten av vinet över champinjonerna och grädden.
    6. 6. Smaka av med peppar och lite salt.
    7. 7. Lägg ner Salsiccia bullarna i såsen.
    8. 8. Koka pastan och blanda även den i såsen, och servera med riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben