Salt karamellparfait med marinerade bär

Serverar: 6 portioner

Salt möter sött i en len och god parfait.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche, 397 g
  • ½ tsk flingsalt
  • Marinerade bär
  • 225 g frysta blåbär
  • 225 g frysta hallon
  • 1½ dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin
  • Karamell
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulce de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
    2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 minuter.
    3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den stelnat.
    4. Strö krossad karamell och eventuellt lite flingsalt över parfaiten vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben