Salta biten

Serverar: 4 portioner

Kokt rimmad oxbringa med impotatis. Förr i världen en mycket uppskattad söndagsrätt bland i synnerhet herrar.

Ingredienser

  • 1½ kg rimmad oxbringa
  • 1 skalad morot skuren i bitar
  • 6-7 vitpepparkorn
  • Potatis
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker.
    2. Koka upp och skumma och lägg i moroten och vitpepparkornen.
    3. Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en stekgaffel kan känna att köttet är färdigkokt.
    4. Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna.
    5. Servera med potatis som kokats i kokspadet från bringan och moroten. Strö grovt hackad perilja över alltsammans.

    Liknande recept

    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben