Salta gotlandskringlor

Serverar: 40 portioner

Ett roligt gammal recept som man bakade till bröllop. Kanske det var meningen att man skulle bli törstig ... ja, med tanke på vår "gotlandsdricku". Jag har bakat dem och rekommenderar er att vara försiktiga med saltet. Gott till öl eller en sup.

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • Grovt salt eller flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smält fettet och häll i mjölken. Rör ut jästen i vätskan och arbeta in mjölet. Dela degen i 40 delar och rulla ut till tunna längder och forma till kringlor. Låt jäsa på plåt.
    2. Grädda i 225 grader med ugnsluckan på glänt tills de blir guldbruna och torkar och blir knapriga.

    Liknande recept

    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben