Salta chokladkakor

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 30 minuter

Så otroligt smakrika, knäckiga, spröda och vansinnigt goda!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 1/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 g hackade valnötter
  • 30 g mörk choklad
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära, havssalt och mjölet ihop med bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
    2. Finhacka valnötterna och chokladen och blanda ner i degen. Dela degen i 3 delar och rulla till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut rullarna så att de blir mellan 5-7 cm breda. Grädda i 8-10 minuter. Skär i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Vi 24 juni 2013

    Jag älskar kombinationen salt och choklad, så det här receptet passar mig perfekt! Riktigt goda kakor, beskrivningen stämmer :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben