Salta tapasskorpor

Serverar: 40 portioner

Dessa smakrika och knapriga skorpor smakar fantastiskt till ett tapasfat. Servera dem gärna med oliver, lufttorkad skinka, kryddstarka korvar och goda ostar.

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 200 g skalade pistagemandlar
  • 50 g kapris
  • 100 g svarta oliver utan kärna
  • Pensling
  • 1 äggula
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa.
    2. Vispa äggen och rör ner dem. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
    3. Forma degen till sex rullar, ca 20 cm långa och 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt. Mjöla fingrarna om degen kladdar.
    4. Pensla rullarna med äggula och strö på lite flingsalt. Grädda cirka 25-30 minuter.
    5. Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i cirka 2 cm breda skivor på diagonalen.
    6. Lägg tillbaka skorporna på bakplåten med snittytan uppåt.
    7. Ställ in skorporna i ugnen igen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (1)

    asahallberg 1 november 2010

    Supergoda!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben