Salta våfflor med svampstuvning

Serverar: 6 portioner

Laktosfria våfflor är lika goda som de med vanlig mjölk. Nu är det bara att äta och njuta...

Ingredienser

  • Våffelsmet
  • 1 dl "det flytande goda” eller smält laktosfritt smör
  • 2½ dl vatten
  • 2 dl laktosfri mjölk
  • 3½ dl rågsikt med vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Svampstuvning
  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 msk laktosfritt smör
  • ½ dl laktosfri grädde
  • 8 blad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket bacon, 140 g
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa svampen.
    2. Skiva och stek svampen med smöret tills all vätska försvunnit.
    3. Salta, peppra och blanda samman med grädde och finstrimlad basilika.
    4. Tag av från spisen.
    5. Blanda samman ingredienserna till våffelsmeten, låt stå och vila 2-3 timmar.
    6. Grädda våfflorna i våffeljärnet.
    7. Serveras varma med varm stuvning och knaperstekt bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben