Saltimbocca alla romana

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lätt att laga och ugnen gör det mesta av jobbet. 485 kcal/person

Ingredienser

  • 8 små asterix potatisar
  • 5 msk olivolja (hälften till potatisen, hälften till köttet)
  • 1 krm salvia
  • 1 krm färsk oregano
  • 400 g små, tunna kalvschnitzlar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 10 stora blad färsk salvia (eller 1 tsk torkad)
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk smör 80 % fett (till stekning)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Potatisen: Skrubba skalet ordentligt rent, skär i klyftor. Vänd i 1 krm torkad salvia, oregano, salt, peppar och olja.
    2. Ugnstek i 200 grader i 35 minuter.
    3. Köttet: Banka ut schnitzlarna och lägg på ett blad salvia och en halv skiva parmaskinka på ena sidan. Vänd försiktigt i mjöl.
    4. Smält smöret och stek i varm panna ett par minuter på varje sida, tills de fått färg, börja med "skinksidan". Peppra och tag ur från pannan.
    5. Vispa ur pannan med det vita vinet och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka schnitzlarna så att de blir varma igen.
    6. Servera genast med den goda skyn och potatisklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben