Saltinlagda citroner

Smaken av citron förekommer ofta i marockanska rätter. Oftast är de saltinlagda syrliga citroner som hackas eller skivas och används som smaksättare.

Ingredienser

  • 4 mogna citroner (tunnskaliga)
  • Ca 1 dl grovt havssalt
  • 1-2 msk skivad färsk röd chilipeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3-4 hackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skrubba citronerna väl och skiva dem ganska tunt.
    2. Varva dem i en glas burk med salt och kryddor. Strö så mycket salt att det nästan täcker. Lägg en liten tyngd på (så att citronerna hålls nere i den saltlake som bildas). Låt stå i saltlaken minst 14 dagar. Skumma av orenheter som bildas på ytan. Tiden beror på hur mogna och tunnskaliga citronerna är; när de är mjuka och syrliga kan man använda dem som krydda i maten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben