Samisk ärtsoppa

Serverar: 2-4 portioner

Kan nog vara mycket gott. Har inte testat men skulle helt klart kunna göra det.

Ingredienser

  • 50 g torkat kött
  • 2½ dl gula ärter
  • 1½ l vatten
  • 50 g färskt renkött
  • 1½ tsk grovsalt
  • 3 stora råa potatisar
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj ärterna. Borsta det torkade köttet och skär det i småbitar. Bölötlägg tillsammans 1 l vatten över natten. Slå bort blötläggningsvattnet och koka ärter och kött i 1½ timme.
    2. Se till att soppan inte kokar torrt, späd om så behövs. Salt , skär renköttet i småbitar och lägg det i soppan och koka i ca 25 minuter.
    3. Tärna och lägg i potatisen och koka i ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carinasv 24 februari 2011

    Har nu lagat detta för andra gången, dock med extra torkat renkött och helt utan färskt. Denna gång lade jag till en hackad gul lök och en tesked timjan. Det blev jättegott! Fast kanske lite synd att slösa det goda (och dyra!) renköttet i en ärtsoppa. Nästa gång testar jag med vanligt fläsk. Blir säkert minst lika gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben