San Choy Bao

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 30 minuter

Ganska snabbgjord förrätt som wokas

Ingredienser

  • 8 salladsblad
  • 2 tsk olja
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 vårlök
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlök
  • 1 liten burk bambuskott i strimlor
  • 1 liten burk vattenkastanj
  • 1 msk oystersås
  • 1 msk sojasås
  • Instruktioner

    1. Skölj salladsbladen och lägg in dem i kylen så att de är kalla.
    2. Skör vårlöken i sneda strimlor. Skär kycklingen i mycket fina strimlor och skär sedan strimlorna i små bitar.
    3. Hacka lök, vitlök och ingefära i små bitar. Skär bambuskotten i strimlor om dom inte är redan färdigstrimlade.
    4. Häll oljan i en wok eller stekpanna och låt det bli riktigt varmt. Lägg i kycklingen, löken, vitlöken och ingefäran och stek dem tillsammans tills det blivit en fin färg på det. Tillsätt bambuskott, vattenkastanj, oystersås och soyan och rör om. Låt det steka i några minuter till. Tillsätt vårlöken och rör om.
    5. Ta fram de kalla salladsbladen och häll direkt upp kycklingröran. Serveras direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben