Sandras Tomatbröd med rosmarin

Perfekt till soppor och buffèer

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 5 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl special
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 tsk flingsalt
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta degen kraftigt några minuter, den ska vara lös. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter. Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Gör hål i degen med mjölade fingrar och droppa över 3 msk olivolja. Dela tomaterna och tryck ner dom lite. Tryck ner rosmarinstjälkar och strö över flingsalt. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt brödet svalna lite och servera det alldeles nygräddat. Låt var och en bryta av brödet eller skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben