Sanjoos lax nam nam

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Med den här rätten tävlade Sanjoo i Årets Hemmakock 2005.

Ingredienser

  • 600 gram lax
  • Marinad
  • 2 msk tandooripasta, (eller pulver)
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk tomatpuré
  • Mangoaioli
  • 100 g majonnäs
  • 3 tsk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta(or), liten
  • Laxfyllning
  • 4 msk mjukost
  • 0,5 vårlök(ar), i strimlor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • Grönsaker
  • 4 morot/morötter, stora
  • 1 zucchini
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Gör först mangoaiolin. Pressa vitlök, tillsätt chutney och majonnäs.
    2. Blanda alla ingredienser och ställ kallt. Blanda alla ingredienserna till tandoorimarinaden. Blanda mjukosten med den finhackade löken, crème fraiche och smaka av med vitpeppar till laxfyllningen.
    3. Gör ett snitt i sidan på laxbiten, som en ficka. Lägg laxen i tandoorimarinad och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
    4. Förbered grönsakerna medan laxen marinerar . Skala morötterna, hyvla dem och zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel.
    5. Öppna fickan på laxen, bred 1 msk laxfyllning i mitten på filen, lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie.
    6. Ugnsbaka i 15–20 minuter, beroende på laxens tjocklek. . Stek grönsakerna i olivolja på medelvärme tills de är genomkokta, salta och peppra.
    7. Lägg grönsakerna på mitten av tallriken, och lägg laxen på grönsaksbädden. Lägg en klick mangoaioli på fisken. Dekorera med några havtornsbär och en kvist av timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben