Sannes kryddiga fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Från programmet halv 8 hos mig

Ingredienser

  • 4 st laxfiléer
  • 360 g kräftstjärtar
  • 8 musslor
  • 1 purjolök, stor
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 msk curry
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 370 g krossade tomater
  • 360 g räkor, skalade
  • 35 g dill, djupfryst
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
    2. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden.
    3. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
    4. Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem.
    5. Ha i dillen.
    6. Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna.
    7. Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    margarethafg 8 februari 2010

    Enkel och MYCKET god fiskrätt. En garanterad succé.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben