Saris bärpaj (Finsk)

Serverar: 7 portioner

Så god paj att du kan inte sluta äta den utan vill ha mer och mer. Det här ett finskt recept som jag har översatt till svenska.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ l bär (lingon, hallon etc)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop degens ingredienser och bred blandningen på botten av en form och på kanterna. Häll på gräddfilen som du har blandat i socker, ägg och bären (frukt).
    2. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben