Sauce Hvornum
Serverar:
4 portioner
Min egen variant på de franska sjudna ägg- och smörsåserna...
Ingredienser
150 g smör
4 äggulor
1 dl vatten
1/2 msk vinäger
1/2 tsk basilika
1/2 tsk salvia
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Smält matfettet eller skär det i små bitar.
Vispa samman äggulor och vatten i en kastrull i vattenbad. Det får inte koka.
Vispa gulorna tills de börjar tjockna.
Tillsätt matfettet lite i taget.
Smaksätt såsen med vinäger, basilika och salvia. Smaka av med salt och vitpeppar.
Liknande recept
Wokad falukorv med Mrs Cheng's Wok Sauce
4.6
4
4
HOT Sweet Chili Sauce
1 h
12-16
Sticky toffee pudding with butterscotch sauce and vanilla icecream.
5
4
Biskviglass med Tiramisu Sauce
6-8
Julig rödkålsterrine med sauce verte
8
1
Barbecue Sauce
5
30 min
4
1
Carrot habanero HOT sauce
30 min
Vitlöksnudlar med fläskkött
30 min
4
Kycklinglever Biffar
2 h
6-7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!