Ädla räkor och spröda sparrisstjälkar förenas av en krämig dressing.
Istället för scampi kan man använda räkor, kräftstjärtar, hummer eller krabbkött på burk.
Ingredienser
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
4 msk majonnäs
1 röd chili
350 g kokta och skalade scampi
1 msk finhackad gräslök
8 stjälkar grön sparris
4 stjälkar vit sparris
Instruktioner
- Blanda olivolja, senap, vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör ihop till en dressing. Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem och skär dem i grövre bitar.
Blanda med gräslök, chili och ungefär en tredjedel av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj sparrisen, skär bort det nedersta. Skala den nedre delen av den gröna sparrisen, och hela den vita. Koka den vita sparrisen i lättsaltat vatten ca 18 minuter, den gröna i ca 10 minuter. Ta upp dem, spola i kallt vatten och låt rinna av.
- Skär av topparna på 4 gröna sparrisstjälkar, lägg åt sidan. Skär resten av sparrisen i små bitar och blanda med den övriga dressingen.
- Placera ett runt kakmått 8-10 cm i diameter på en tallrik, fyll med sparrissallad, lyft formen något, lägg på lite räkblandning. Lyft försiktigt av formen. Gör ytterligare tre.
- Garnera med sparristoppar och salladsblad.
Liknande recept
Kommentarer (0)